Home
het nieuwsoverzicht
de agenda van ZPV
ZPV-werkgroepen
de nieuwsbrieven Power to the People
info over subsidies
info over salderen
FAQ`s: veelgestelde vragen
techniek
Reparatie Service
links naar PV-websites
lid worden
donaties
contact met ZPV opnemen
archief met nieuwsberichten


Werkgroepen ZPV

De ZPV heeft haar eerste veertien levensjaren er op zitten en het ledental groeit gezond. Er is nog steeds werk aan de winkel, heel veel werk. Hiervoor heeft de ZPV vijf werkgroepen in het leven geroepen waaraan ieder lid kan deelnemen. Voor ieder soort talent is er wel ergens een plekje.


Werkgroep Techniek

De technische arm van de ZPV. Doelstelling: bijhouden van de [snelle] technische ontwikkelingen op het gebied van zonnecellen, omvormers, bevestigingstechnieken, meettechnieken, netgekoppelde en autonome zonnestroomsystemen. Bijhouden van een archief over technische zaken: handleidingen omvormers, informatiebladen zonnepanelen, enzovoort. Advies geven aan leden met betrekking tot technische vragen over zonnestroominstallaties, advies geven en/of bemiddelen als leden een beroep doen op de ZPV bij een technische storing van hun systeem.

Werkgroep Meters & Bemetering

De waakhond van de ZPV en de juridische arm. Doelstelling: bijhouden van ontwikkelingen op het gebied van [slimme] meters. Vraagbaak zijn, en advies geven aan leden die vragen heben over meters, bemeteren, salderen. Support geven aan leden die worden geïntimideerd door netbeheerders-met-een-grote-mond. Contact onderhouden met de DTe en NMA.

Werkgroep Publiciteit

De journalistieke arm van de ZPV. Doelstelling: nieuwsgaring, redactie en uitgeven van Power to the People, onze nieuwsbrief, ca. 6x per jaar. Samenstellen van brochures en flyers over techniek, gebruik, en voor- en nadelen van zonnestroom, zonneboilers en andere vormen van duurzame energie achter de meter. Bemensen van de ZPV-stand op beurzen en manifestaties. Beheer van de website.

Werkgroep Contacten & Lobby

De politiek-communicatieve arm van de ZPV. Doelstelling: plaatselijke, regionale en landelijke polititieke partijen en organisaties op de hoogte houden van het belang van zonnestroom. Contacten onderhouden met andere organisaties die aandacht besteden aan duurzame energieopwekking. Contacten onderhouden met kranten, beeldmedia en webmedia om zonnestroom en zon-thermie op deze manier te bevorderen. Contacten onderhouden met de professionele brancheorganisaties, Europees en wereldwijd opererende organisaties.

Werkgroep Huishoudelijk reglement

Ontwerpen van een nieuw huishoudelijk reglement.


naar boven


doorzoek ZPV-siteZPV op social media

ZPV op Twitter ZPV op Facebook


ZPV-dakenPrijs van ruwe olie